Borduurwerk inlijsten

Borduurwerk inlijsten

borduurwerk inlijsten en tips

Borduurwerk inlijsten behoort uiteraard tot onze werkzaamheden.Voor particulier en collega's doen wij graag dit precisiewerk.

Wij begrijpen dat u er soms een jaar aan bezig bent voor dat het borduurwerk klaar is, wij zullen er dan ook veel zorg aanbesteden om het zo mooi mogelijk te maken.  

Geboorteborduurwerk? Kom alvast van te voren de lijst uitzoeken dan is het lekker snel klaar als de baby geboren is.

Hoe mooier u het borduurwerk aanleverd, hoe mooier het resultaat.

TIPS

1. Kies een goede borduurstof.

Uw moet zich goed realiseren dat de ene borduurstof mooier op te spannen is dan het andere.
Onze ervaring is dat een natuurlijk aandoende zijdeachtige stof wel mooi is om te zien maar moeilijk op te spannen. Als het erg kreukelig is geworden is de kans groot dat u het met strijken niet meer glad krijgt. Langs de randen kunt u moeilijker de draad volgen. Het beste kunt u een soepele stof van goede kwaliteit gebruiken die niet teveel rekbaar is. Deze stof zal ook minder gauw door het borduren scheef worden. Laat u niet verleiden tot de aanschaf van goedkope borduurstof: het borduurt minder prettig en het ingelijste resultaat wordt altijd minder mooi.

 2.Trek de draad niet te strak aan.
Om het borduurwerk goed op te kunnen spannen is het belangrijk dat de draad niet te strak wordt aangetrokken. Het is dan namelijk bijna niet mogelijk om langs de kanten het stramien recht te houden. Het niet geborduurde deel van het stramien is dan veel rekbaarder dan het geborduurde.

3. Borduur gelijkmatig.
Als de draad op het ene deel strakker wordt aangetrokken dan op het andere deel wordt het stramien ” krom” en scheef.

4. Vouw de stof niet op.
Het beste is om het borduurwerk, als u het weg legt voor de volgende keer, het werk op te rollen op een schone koker. Dit omdat, als het steeds wordt opgevouwen, de kans bestaat dat het stramien, op de vouwen, zo vuil wordt dat het niet meer schoon te krijgen is. Vooral erg wit stramien is hier gevoelig voor.

 5. Gebruik geen gekleurde hulpdraad.
Als u op een tel patroon borduurt en in het midden een draad wil rijgen voor het bepalen van het midden, gebruik dan nooit een draad die donkerder is dan het stramien. Als u dat wel doet, neem dan een draad die niet pluist. Dit omdat bij het uittrekken van de draad er vaak pluisjes blijven zitten die u er niet meer uit krijgt: U blijft ze na het opspannen zien.

6. Zorg voor royale lege randen om het borduurwerk.
Om een borduurwerk goed op te kunnen spannen hebt u eigenlijk minimaal 4 cm overlap nodig aan alle zijden. Wij spannen het borduurwerk op zuurvrij karton en plakken de overlapjes aan de achterkant met uitwasbare lijm.

7. Knip te lange draden weg of stop ze achter het borduurwerk.
Als – vooral donkere – draden niet worden weggehaald, blijf u deze na het opspannen op een lichte ondergrond door het stramien zien. Dit kan heel storend zijn. Vooral als de borduurstof erg transparant is.

8. Wassen.
Was het borduurwerk in een fijnwasmiddel. Als u klaar bent met het werk kunt u dit het beste met de hand wassen in een zacht sopje van fijnwasmiddel. (en niet te warm)

9. Strijk altijd aan de achterkant.
Het strijken van het borduurwerk moet altijd aan de achterzijde gebeuren. U gebruikt hiervoor strijkspray, een vochtige doek of een stoomstrijkijzer. Let op dat het strijkijzer goed schoon is. Blijkt na het strijken nog niet alles schoon te zijn, dan gewoon nog een keer wassen. Als het eenmaal ingelijst is en het is nog niet goed schoon, dan krijgt u daar altijd spijt van.

10. Zorgvuldig vervoeren.
Het beste is om het werk na het strijken plat neer te leggen om te drogen. Voor het vervoer naar kunt u het borduurwerk plat tussen 2 stukken wit schoon karton leggen of oprollen op een schone kartonnen koker.

11. Keuze borduurwerk Inlijsten. 
Komt u maar langs in ons atelier , Voor het borduurwerk inlijsten kunnen wij in ieders budget een mooie combinatie vinden.

inlijsten borduurwerk

borduurwerk inlijsten