Daniel de la Cruz

   

    

  

Primadonna Pink Godiva   

 

 

Voor overzicht zie de ga naar de webshop

 

 

Daniel de la CruzDaniel de la Cruz’s reis om een beroemd kunstenaar te worden begon al tijdens zijn jeugd toen al vond hij het leuk om abstracte vormen van klei te maken. Als geboren Filipijn fijngevoelig, werd zijn natuurlijke artistieke aanleg ontdekt tijdens zijn eerste jaar op het college en gaven hem meteen bekendheid. Zijn ouders wilden dat hij medicijnen of recht ging studeren. Om zijn ouders tegemoet te komen begon hij aan beide studies zonder veel succes, wel studeerde hij nog af in filosofie op de prestigieuze universiteit van de Filipijnen in 1991. Toen hij afstudeerde nam hij het moedig besluit om zijn hart te volgen en toch voor de kunst te kiezen.

Daniel kreeg bekendheid met zijn ontwerpen door zijn expertise en het toepassen van diverse materialen. Zijn creaties werden verkocht in de Verenigde Staten, Canada en Europa. Hij was de eerste Filipijnse senior designer die ontwerpen maakte voor de keramische collectie van de firma Villeroy & Boch in Duitsland.

In 2007, presenteerde hij zijn eerste solo expositie, Kandungan, met als thema vrouw figuren. Waardering voor vrouwen en het krijgen van kinderen worden zijn handelsmerk: robuuste vrouwen met gratie neergezet, kracht en prachtige bewegingen.Dit eerste succes leidde tot een tweede expositie genaamd Parangal, in april 2008. In minder dan 1 jaar was de naam Daniel de la Cruz was een begrip.

Internationaal kreeg Daniel waardering en bekendheid door het winnen van de fel begeerde gouden medaille op het “Festival of Nativities”in Rome eind 2008. Met zijn sculpturen won hij de eerste prijs uit 131 inzendingen uit 71 landen.

Hij is getrouwd met Monica Guevarra, en leeft samen met zijn 3 kinderen in Pasig City op de de Philippijnen.